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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2020
Data da última atualização:  09/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, J. B. de; EGIPTO, R.; LAUREANO, O.; CASTRO, R. de; PEREIRA, G. E.; RICARDO-DA-SILVA, J. M.
Afiliação:  Juliane Barreto de Oliveira, LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa,Tapada da Ajuda, Lisboa 1349-017, Portugal; Ricardo Egipto, INIAV, I. P., Pólo de Dois Portos, Quinta da Almoínha, Dois Portos 2565-191, Portugal; Olga Laureano, LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture aNd Food, Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa,Tapada da Ajuda,Lisboa 1349-017, Portugal; Rogério de Castro, LEAF-LinkingLandscape,Environment,AgricultureandFood,InstitutoSuperiordeAgronomia,UniversidadedeLisboa,TapadadaAjuda,Lisboa1349-017,Portugal; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Jorge Manuel Ricardo-da-Silva, LEAF-LinkingLandscape,Environment,AgricultureandFood,InstitutoSuperiordeAgronomia,UniversidadedeLisboa,TapadadaAjuda,Lisboa1349-017,Portu.
Título:  Climate effects on physicochemical composition of Syrah grapes at low and high altitude sites from tropical grown regions of Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 121, p. 870-879, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.01.011
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The major areas of the world where viticulture is practiced enjoy temperate or cool temperature climates. When wine grapes are grown in tropical regions, edaphoclimatic factors result in distinct grape quality attributes, and production techniques also require significant adjustment. The objective of this study was to characterize the chemical compositions, in particular of phenolic compounds, of Syrah grapes grown in two location in northeast Brazil - these are also at widely different altitudes. A range of methods of phenolic extraction were used, along with classical chemical analyses including for organic acids, sugars, monomeric anthocyanins, flavonols, stilbene, condensed tannins and some of the monomeric and small oligomeric procyanidins. The regions and their diverse environments had a larger influence than harvest year. The grapes at higher altitude (Bahia, 1.100 m asl (metres above sea level) were characterized by higher levels of malic acid, anthocyanins and condensed tannins in the skins. The low-altitude grapes (Pernambuco, 350 m asl (metres above sea level) had higher levels of glucose, fructose, 3-O-acetylglucoside anthocyanins and condensed tannins in the seeds. Fruit composition was highly influenced by the region. In the low-altitude region, the grapes were characterized by higher tartaric and citric acid in the must, also of flavonols in skins and of tannins in the seeds. Meanwhile, the fruit from the high altitude, contained higher levels of m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Organic acids; Região tropical; Tropical region; Vitis vinifera L.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Açúcares; Composto Fenólico; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Phenolic compounds; Sugars.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208381/1/1-s2.0-S0963996919300110-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18408 - 1UPCAP - DD
CPATSA59999 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  05/04/2011
Data da última atualização:  13/11/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, A. D. R. de; LIMA, R. M. B. de; SOUSA, S. G. A. de.
Afiliação:  ARTHUR DIEGO ROSÁRIO DE SOUZA, BOLSISTA; ROBERVAL MONTEIRO BEZERRA DE LIMA, CPAA; SILAS GARCIA AQUINO DE SOUSA, CPAA.
Título:  Determinação da densidade básica da madeira de Eucalyptus var. macrophylla x grandis (eucalipto) no sentido longitudinal da árvore.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 6., 2010, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2010. p. 30-35.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com a preocupação de buscar informações complementares sobre a caracterização do eucalipto na Região Amazônica, assim como desenvolver seu potencial comercial é que se intenciona a realização deste trabalho de pesquisa.
Palavras-Chave:  Densidade.
Thesagro:  Eucalipto; Silvicultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111534/1/VI-Jornada-IC-32-37.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA23337 - 1UMTAA - DD
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Pantanal; Embrapa Solos; Embrapa Trigo.
Identificador:  2348
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  08/07/2010
Código do título:  0901816
ISSN:  0102-2474
Código CCN:  022157-0
Título e Subtítulo:  CIENCIA E CULTURA. SUPLEMENTO
Entidade:  Sociedade Brasileira para o Progresso da Ciencia-SBPC
Local de publicação:  São Paulo-SP
Periodicidade:  Anual
Editora:  SBPC
Coleções da unidade:  Embrapa Amazônia Ocidental
1975 27(7); 1976 28(7); 1977 29(7); 1978 30(7); 1979 31(7); 1981 33(7); 1982 34(7); 1983 35(7); 1984 36(7); 1987 39(7); 1988 40(7); 1989 41(7); 1990 42 (7); 1991 43(7)

Embrapa Arroz e Feijão
1971 23; 1972 24(6); 1974 26(7); 1975 27(7); 1976 28(7); 1977 29(7); 1978 30(7); 1979 31(7); 1980 32(7); 1981 33(7); 1982 34(7); 1983 35(7); 1975 37(7); 1986 38(7); 1987 39(7); 1988 40(7); 1989 41 (7); 1990 42(7 pt 1-2)

Embrapa Cerrados
1971 23; 1973 25; 1974 26; 1975 27; 1976 28; 1977 29; 1978 30; 1979 31; 1980 32; 1981 33; 1985 37(7); 1986 38(7); 1987 39; 1988 40(7); 1989 41(7); 1990 42(7); 1991 43
Classificação: 505

Embrapa Hortaliças
1975-79 27-31; 1982-83 34-35; 1987-91 39-43; 1993 45(7)
Classificação: 505

Embrapa Pantanal
1975-79 27-31; 1981-82 33-34; 1985 35; 1987-90 39-42
Classificação: 19F

Embrapa Solos
1971-84 23-36; 1987-90 39-42; 2009 61(1)

Embrapa Trigo
1971/2005 23 1971; 25 1973; 27 1975; 28 1976; 29 1977; 30 1978; 31 1979; 32 1980; 33 1981; 34 1982; 35 1983; 37 1985; 38 + Programa 1986; 39 1987; 40 1988; 41 1989; 42 +Programa 1990; 43 1991; 44 1992; 45 v. 2 1993.
Classificação: 505
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